Elias, reklamutdelare på Svensk Direktreklam

”För mig har det varit väldigt enkla pengar”

- Jag och min familj har haft reklamen i fjorton år. Den har gått i arv bland mina bröder och jag själv har delat ut de senaste fyra åren.  

Det berättar 19-årige Elias Hermansson i Kungälv, som våren 2011 tog över jobbet som reklamutdelare hos SDR efter sina två äldre bröder. Varje helg, året runt, har han delat ut sin reklam och de gånger han fått förhinder har det aldrig varit några problem.

- Då har jag frågat min två år yngre granne om han har velat göra det, och han har inte sagt nej en enda gång! Nu ska jag ta studenten och har därför skaffat heltidsjobb. Då vill min granne gärna ta över efter mig. Han tar också jobbet på stort allvar.

Varför började du dela ut reklam? Ville du spara till något särskilt?
- Nej, jag har varit väldigt duktig på att spara och har satt in pengarna på ett konto. Jag har tjänat runt 100 kronor i timmen och jobbat 1,5 timme effektiv tid varje vecka. Det har blivit 7 - 8.000 kronor om året. Jag har haft tur med mitt distrikt. Det är väldigt mycket lägenheter och några radhus. Runt 270 brevlådor.

Och arbetstiderna – måste du gå upp i ottan?
- Nej, jag har kunnat välja själv när jag vill dela ut på helgen.

Aldrig tröttnat?
- Det är klart man inte alltid är sugen, men det går ganska fort ändå. Och man kommer ut om man inte gjort något på hela helgen. Man får pengar och motion. Och även om det är ett ansvar så är det enkelt.

Är det ett jobb du skulle rekommendera till andra?
- Det är inte så mycket jobb, väldigt enkla pengar, säger Elias.

 

Jobba som utdelare du också!